
26 CFR 178.41:  General. 

(Also 178.42, 178.50) 

 

 Firearms or ammunition may not be sold at gun shows by a licensed dealer, but orders 

may be taken under specified conditions; Revenue Ruling 66-265, superseded.   

 

Rev. Rul. 69-59 

 

[Status of ruling:  Active; Superseded Rev. Rul. 66-265] 

 

Advice has been requested whether a person who is licensed under 18 U.S.C. Chapter 44 (which 

superseded the Federal Firearms Act (15 U.S.C. Chapter 18)) or who is continuing operations 

under a license issued to him under the Federal Firearms Act, as a manufacturer, importer or 

dealer in firearms or ammunition may sell firearms or ammunition at a gun show held on 

premises other than those covered by his outstanding license.   

 

Under 18 U.S.C. 923(a), “a separate fee” is required to be paid for each place at which business 

as a licensee is to be conducted.  Further, each applicant for a license is required to have in a 

State “premises from which he conducts business” (18 U.S.C. 923(d)(1)(E)) and to specify such 

premises in the license application.  In addition, records are required to be maintained at the 

business premises covered by the license (18 U.S.C. 923(g)).   

 

Therefore, a person holding a valid license may engage in the business covered by the license 

only at the specific business premises for which his license has been obtained.  Thus, a licensee 

may not sell firearms or ammunition at a gun show held on premises other than those covered by 

his license.  He may, however, have a booth or table at such a gun show at which he displays his 

wares and takes orders for them, provided that the sale and delivery of the firearms or 

ammunition are to be lawfully effected from his licensed business premises only and his records 

properly reflect such transactions.   

 

There are no provisions in the law for the issuance of temporary licenses to cover sales at gun 

shows and licenses will be issued only for premises where the applicant regularly intends to 

engage in the business to be covered by the license. 

 

This ruling does not apply to the activities of licensed collectors with respect to the receipt or 

disposition of curios and relics by such collectors.  For provisions relating to transactions by 

licensed collectors of curios and relics, see 26 CFR 178.50 of the regulations.   

 

Revenue Ruling 66-265, C.B. 1966-2, 559, is hereby superseded.   

 

 

 


